Šta je parket?

Poštovani klijenti,

Ukoliko ste se odlučili za postavljanje parketa potrebno je da znate nekoliko osnovnih stvari, za koje mi, majstori parketari, parket servisa “Tisa” na osnovu naše osmogodišnje prakse u parketarskim poslovima smatramo da su bitne, i koje ćemo sa zadovoljstvom podeliti sa Vama.

U današnje vreme postavljanje parketa je veoma velika i skupa investicija. Da bi se na kraju dobio kvalitetan drveni pod potrebno je ispoštovati mnoge zahteve.

Danas je tržište Srbije preplavljeno širokim izborom parketa, lepka, laka i ostalog repromaterijala. Nemali broj ovih proizvoda je veoma sumnjivog kvaliteta. Pre početka radova je neophodno kupiti kvalitetan repromaterijal, koji se u praksi dokazao. Jeftin repromaterijal ne znači i kvalitetan repromaterijal!!!

Parket se postavlja na već pripremljenu podlogu: Šper ploče, štafle i cementnu košuljicu. Najbolji rezultati se postižu kada se parket lepi i kuje za drvenu podlogu.

Pre postavljanja parket poželjno je da se raspakuje iz najlona i takav da stoji oko desetak dana u prostoriji gde će da se ugrađuje. Ovo se radi kako bi se parket aklimatizovao na uslove objekta u koji će biti ugrađen.

U današnje vreme, zbog kratkih rokova gradnje, parket se najčešće postavlja na cementnu košuljicu. Vlaga cementne košuljice pre postavljanja parketa ne sme da bude veća od 2%. Vlaga u parketu pre postavljanja treba da bude između 7-10%.

Prilikom postavljanja parketa bitno je odabrati pravi način slaganja parketa. Najstabilniji slogovi su riblja kost, šah polje, pletenica i mozaik. Slog sa najslabijom statikom je Engleski slog,brodski pod, bez obzira da li je složen u pravcu svetlosti ili dijagonalno! Od izbora sloga umnogome zavisi vek trajanja postavljenog parketa!!!

Najkvalitetniji lepkovi koji se koriste za postavljanje parketa oni koji na sadrže vodu, a to su epoksidni i poliuretanski.

Nakon postavljanja parketra potrebno je da parket odstoji nelakiran kako bi se površina stabilizovala. Potrebno vreme za stabilizaciju parketa zavisi od vrste lepka koji je upotrebljen za postavljanje.

Nakon postavljanja parketa na red dolazi brušenje. Brušenje se radi šmirglom i profesionalnim mašimana , tračnim i rotacionim. Parket se glača dok se ne dobije ravna površina. Tokom brušenja parket se fuguje mešavinom piljevine od hoblovanja i specijalne mase za fugovanje.

Poliranje parketa je postalo neizostavni deo savremenog parketarstva.

Nakon brušenja pristupa se lakiranju. Savremena praksa podrazumeva tri nanosa laka.
Najkvalitetniji lakovi su ekološki, vodeni - poliuretani, koji su svojim karakeristikama pretekli tradicionalne nitro - poliuretanske lakove.

Kada se završi lakiranje, postavljaju se prateće lajsne i Vaš parket je spreman za eksploataciju.

Majstori parketari parket servisa “Tisa”.

PROLEĆNA AKCIJA:

meni

rekli su o nama...

Darko parketar, ruši sve predrasude o majstorima. Veoma je pouzdan, temeljan i pedantan, drži se dogovora oko cene i rokova. Preporučili smo ga najmanje tri puta i svaki put su ljudi bili prezadvoljni. Svaka naša preporuka za majstora Darka je bila opravdana. Darko je majstor novog doba, veliki profesionalac i sa zadovoljstvom ga preporučujemo.

06. 04. 2012.
Aleksandra i Davor Dobrić - 0656543027
Malo ko zna kada se kaže Darko Petrović, ali kada se kaže Darko parketar, četiri stana u paviljonu broj 5 je zadovoljno, ne samo što je završen posao, nego što je to odrađeno tako pedantno i tako profesionalno, bez komentara. Darka parketara nastavljamo da preporučujemo i zbog cene jer je ubedljivo najpovoljniji u današnje vreme.

25. 03. 2011.
Nebojša Milijašević - 0638316831
Darka parketara sam angažovao po preporuci prijatelja kod koga je radio. Kod mene je postavljao laminat pre useljavanja u kuću. Supruga i ja smo prezadovoljni brzinom, kvalitetom i cenom usluge.
Majstora Darka preporučujem kada me neko pita za parket majstora

Nikola Iličin - 0652740480
Ovog mladog gospodina bih definitivno svima preporučio zbog par prostih razloga: Poštuje rokove, odgovoran je, profesionalan, kulturan, pristojan sa cenama. I jedan od bitnijih, odličan majstor.
Ne dozvolite mu da se uobrazi, ali dogovoreno sa njim smatrajte odrađeno najbolje moguće.

09. 04. 2012.
Ivan Stojanović - 063892503
Darko Petrović, parketar, je ostavio odličan utisak na mene zbog svoje profesionalnosti, stručnosti i organizovanosti.
Imala sam problem u stanu zbog pucanja cevi i izlivanja vode, usled čega je došlo do podizanja i oštećenja parketa. Majstor Darko je sanirao oštećeni parket brzo, efikasno, pedantno, tako da se ne vidi da je bila poplava.
Rado ga preporučujem svima zato što je pouzdan, tačan, kulturan, i odličan u poslu koji obavlja.

12. 12. 2011.
Jelena Rilak - 066402058
Darko parketar je što se tiče parketa odličan majstor, brz, efikasan i pedantan. Ja kao preduzimač za renoviranje stanova i kuća angažujem ga konkretno što se tiče parketa. Do sada je uradio nekoliko stanova za mene i vrlo sam zadovoljan, tako da bih ga preporučio svima koji rade podove od parketa, i što je glavno, nije skup.
Svaki stan koji je odradio za mene može da se pogledaju slike a i uživo da se vidi.

15. 04. 2012.
Milomir Polić - 0604843422

galerija naših radova